Brabantse Wal Dag 11 juni 2017

De Brabantse Wal Dag is een dag dat ondernemers, verenigingen, (natuur)organisaties en overheden je laten beleven wat de Brabantse Wal zoal te bieden heeft. Dit jaar was de organisatie in handen van de Gemeente Steenbergen. Zij kozen ervoor om de eer van dit evenement aan de dorpskern Nieuw-Vossemeer – waar in deze periode  samen met de Merijntje Gijzen Braderie ook het 450 jr bestaan van het dorp gevierd werd – te geven.

Zodoende kon je deze dag op diverse plaatsen in en rond het dorp van alles beleven en waren deze plaatsen op loopafstand via mooie wandelroutes langs o.a. de oude Rietkreek met elkaar verbonden.

Ook MVSV behoorde op dit evenement tot de genodigde standhouders en met een riante – door de organisatie beschikbaar gestelde – Pagodetent van 50 m2 konden wij aardig uitpakken en laten zien wat we binnen de vereniging zoal in huis hebben. Deze fraaie tent stond op enkele meters afstand van de Rietkreek en zodoende hadden we voor onze meegebrachte schepen ook een prachtig vaarwater vóór of eigenlijk achter de deur liggen. Dit gaf het bezoekende publiek prachtige beelden en veel bekijks van wat je met een scheepje kan als deze eenmaal afgebouwd is.

In de tent een grote diversiteit. Zo had Harry P. naast een aantal van zijn schepen ook zijn 3 D printer en Steppcraft CNC freesmachine meegebracht. Met deze machines trok hij veel belangstelling en demonstreerde hij wat hiermee zoal mogelijk is en hoe ver je met een hobby – als je dat zou willen – kan gaan.

Verder waren er zo’n 5 fraaie marine fregatten, 2 stoomsloepen, 4 visserijschepen, een binnenvaartschip, een Duits patrouillevaartuig, ca. 8 sleepboten, 2 loodstenders, een werkponton, een off road auto, een vrachtauto in aanbouw en 3 zeilboten aanwezig. De laatstgenoemde waren regelmatig op het water te zien en ook daarvoor was veel belangstelling van het bezoekende publiek.

Maar ook de standhouders om ons heen hadden goed uitgepakt en zorgden dat er veel te zien was. Mede door het prachtige weer met temperaturen rond de 27 graden en de met regelmaat rondtrekkende muzikanten en in middeleeuwse stijl verklede figuranten heerste er een zeer gezellige sfeer.

Na afloop kon iedereen moe, voldaan en bruin verbrand weer huiswaarts keren en terugkijken op een zeer geslaagde Brabantse Wal Dag 2017.

© Bert Verbeek

Ongeldige of onvolledige url gegeven

Terug naar activiteiten voorgaande jaren