Club-uitje i.v.m. 12 ½ jarig jubileum MVSV 3 september 2017

Op 27 juli j.l. was het precies 12 ½ jaar geleden dat MVSV werd opgericht en dus reden voor een feestje. Dat gebeurde op 3 september met – voor de leden – een surprise uitstapje naar de Bakkersmolen in het Belgische Essen.

Met een voor de zondag vroege start had het bestuur hier een uitgebreid ontbijt met aansluitend – onder begeleiding van een gids – een rondleiding door de molen, de bakkerij en het (stoom)museum georganiseerd.

Het weer was met ruim 20 graden en een lekker najaarszonnetje fantastisch. Op ons verzoek had men de ontbijttafel buiten – deels in het zonnetje en deels onder de prachtige dakplatanen – gedekt. Het ontbijt werd met een “smakelijk eten” en een glaasje cava of een jus d’orange door de voorzitter geopend. Dat het allemaal best smaakte was al snel duidelijk.

Op het eind van het ontbijt mocht onze voorzitter uit handen van Albert nog een mooi jubileumcadeau in ontvangst nemen. Dit was een speciaal door zijn vrouw gemaakte spiegel met daarop het clublogo en een vermelding van het 12 ½ jarig bestaan. Zeer mooi en dit zal zeker een leuk plekje in het clubgebouw krijgen.

Na het ontbijt heerlijk in zonnetje en onder het genot van nog een extra kopje koffie lekker zitten buurten. Daarna meldde onze gids “Maria” zich voor de rondleiding. Deze dame met haar gezellig Belgische accent leidde ons door de molen, de bakkerij, het museum en wist op een amusante manier in geuren en kleuren de geschiedenis en de vele details van deze prachtige locatie te vertellen.

De molen is overigens pas in 1981 op deze plaats nieuw gebouwd en op haar vraag wie het bedenkt om eind 20e eeuw nog een molen te gaan bouwen antwoordde iemand; “een Belg!”. Gelukkig kon zij deze humor wel vatten en na enige verdere uitleg was duidelijk met welke argumenten dit destijds gebeurd was. De machines en alle overige attributen in de molen, de bakkerij en het museum zijn overigens wel uit lang vervlogen tijden en afkomstig uit veelal reeds gesloten molens en/of bakkerijen.

Na de rondleiding nog een gezellig afzakkertje op het tuin-terras en daarna huiswaarts.

Terugkijkend was deze dag in alle opzichten weer een zeer geslaagde MVSV dag.

© Bert Verbeek

Jubileumuitstapje 3 sept. 2017 » Jubileumuitstapje 3 sept. 2017
   
bbblbbbr

Terug naar activiteiten voorgaande jaren