“Modelbouw in actie” Aviodrome Lelystad 25 Juni 2016

Net als in 2015 heeft MVSV op uitnodiging van het “Luchtvaart – Themapark Aviodrome” in Lelystad onlangs weer deelgenomen aan hun themadag genaamd “Modelbouw in actie”.

Evenals vorig jaar was het ook nu weer voor dag en dauw op, bijtijds vertrekken en mede dankzij de geleende transportbus van VW garage Autokar (nodig voor o.a. het vervoer van de vaarbak) verliep de reis zeer voorspoedig. Na aankomst in Lelystad een eerste en snelle bak koffie. Vervolgens de handen uit de mouwen om de vaarbak en de stand op te bouwen. Eenmaal hier mee klaar kon de brandweer de bak met water vullen en was er voor ons nog tijd genoeg over om alvast – en voor aanvang van het evenement – een rondje te lopen en natuurlijk de welverdiende 2e bak koffie te nuttigen.

Er was deze dag In het themapark weer van alles te zien en – zoals het thema al aangeeft – te doen. Dit was variërend van onze modellen, een mini spoorbaan met stoomloc waar kinderen in mee konden rijden, auto’s, kleine vliegtuigen, grote vliegtuigen uit ver vervlogen tijden enz. enz.

Gedurende de hele dag waren er op de aangrenzende grote land- en startbaan (in luchtvaart termen; “het platform” genoemd) allerlei vlieg- en trainingsactiviteiten te volgen. De meeste hiervan hadden te maken met de voorbereiding van de veteranen dag 2016.

De dag begon met een redelijk weerbeeld en was een groot gedeelte van de dag ook best goed, maar helaas begon het half in de middag toch weer te regenen en dreigde er nog enige tijd het gevaar dat de vliegshow van 19.00 uur vanwege het weer afgelast zou worden. De weergoden bedachten zich last minute en nadat de lucht – naast wat stapel wolkjes – weer iets van zijn gewenste blauwe kleur liet zien kreeg het publiek ter afsluiting van de dag een geweldige en sensationele vliegshow voorgeschoteld.

Ter extra informatie:  Aviodrome is een lucht- en ruimtevaart museum, men toont hier het boeiende verhaal van de Nederlandse luchtvaart en laat deze voor jong en oud veranderen in unieke avonturen! Binnen en buiten staan meer dan 100 vliegtuigen, zoals de Boeing 747, de Uiver en vele andere met elk met hun eigen verhaal en geschiedenis. Ook het zeer imposante en nagebouwde Schiphol gebouw uit 1928 is zeker de moeite waard. 

© Bert Verbeek

Filmpje volgt binnenkort

Ongeldige of onvolledige url gegeven

Terug naar activiteiten voorgaande jaren