Modelbouwbeurs Autotron Rosmalen 10 & 11 juli 2021

Op 10 & 11 juli heeft MVSV op uitnodiging van de organisatie aan dit evenement deelgenomen.
Deze modelbouwbeurs wordt normaliter elk jaar rond februari in de Zeelandhallen van Goes georganiseerd, maar door een aantal omstandigheden is er dit jaar gekozen om deze geweldige, en inmiddels voor de modelbouw tot over de landsgrenzen een begrip zijnde Modelbouwbeurs, éénmalig elders te organiseren.
De eer en de keuze viel op het – voor modelbouw nog niet eerder gebruikte – prachtige en te midden van de natuur gelegen “Autotron Rosmalen”.

Dat het een prachtige locatie is, hebben zowel de deelnemers als de bezoekers ruimschoots kunnen ontdekken en mede door het mooie zomerse weer kwam ook de door de organisatie benutte buitenruimte goed tot zijn recht.
Binnen in de hallen, waarvan één met een extra vide, stonden de deelnemers met hun meegebrachte modellen en hobbywerk in extra ruim opgestelde stands.
Ook de breedte van de gangpaden – voorzien van looproute markering – was ruim voldoende en gaven de bezoekers met betrekking tot de nog altijd geldende coronabeperkingen een vertrouwd en veilig gevoel.
Ook buiten was er voldoende te doen en te zien, waaronder een heerlijk koffie of snack terras, plus nog een aantal standhouders die, mede door het mooie zomerse weer, misschien nog wel de beste plekjes hadden om hun materiaal te tonen.
Buiten op de aangrenzende velden werden er demonstraties gegeven met o.a. legermateriaal (veelal tanks), trucks, helikopters, maar ook (water)vliegtuigen en natuurlijk een varia aan boten op de grote plas.
Vooral het opstijgen, vliegen en landen van de (RC) watervliegtuigen was heel mooi om dat eens in het echt te zien.
Dit zorgde er voor dat het op sommige momenten leek of het buiten net zo druk of drukker was als binnen.

MVSV had van de organisatie een mooie, ruime en centraal gelegen plaats toegewezen gekregen en zo konden wij onze modellen overzichtelijk en voor de bezoekers coronaproef opstellen.
Zo nu en dan werden we even opgeschrikt door het oprukken en voorbij trekken van een ware infanterie van de achter in de hal opgestelde vereniging met legermateriaal. Schitterende en vaak levensechte modellen, en als deze passeerden kon je beter je eigen verhaal even staken tot ze buiten, of weer achter in de hal waren.

Wat onze leden deze keer zelf zoal meegebracht hadden, is in onderstaande fotocollage te zien. Gezien de vele positieve reacties tijdens dit 2 dagen durende evenement, geloof ik dat we een aardige indruk van ons als vereniging en wat daar zoal gebouwd en in omgaat achter hebben gelaten.

Ook bij de stands van de andere exposerende verenigingen was heel veel te bewonderen – variërend van schepen, vliegtuigen, (vracht)auto’s, treinen, legervoertuigen, papierbouw, poppenhuizen, Lego, enz. enz. – en lag de kwaliteit vaak erg hoog.

Behalve een modelbouwbeurs en het uitwisselen van informatie is het voor velen ook zeker een belangrijke ontmoetingsdag om met vrienden en bekenden bij te praten of nieuwe contacten te leggen.

Met al het groen en extra (buiten)ruimte er omheen, was het een schitterende locatie voor een evenement als dit en mede daardoor een mooi weekend om op terug te kijken!

Bedankt en tot ziens,

© Bert Verbeek

Ongeldige of onvolledige url gegeven

Terug naar Activiteiten voorgaande jaren