Modelbouwexpo Zevenbergen

‎In het pinksterweekend van 8-9-10 juni j.l. heeft MVSV samen met “Stichting Cultuur Moerdijk” in het Zevenbergse “Theater de Schuur” de expositie “Modelbouw Anders” verzorgd.

Tijdens deze dagen werd er een grote variatie aan modelbouwmogelijkheden getoond. De scheepsmodellen waren misschien wel wat in de meerderheid, maar ook het bouwen en tonen van diorama’s neemt binnen MVSV steeds meer toe en ook hiervan werden tijdens deze dagen schitterende modellen getoond. Natuurlijk had Harry zijn inmiddels bekende 3 D print en CNC apparatuur bij en toonde hij voorzien van de nodige uitleg deze – ook binnen de modelbouw – in opmars zijnde nieuwe technieken.

Niet van MVSV zelf maar via een van de medewerkers van “Theater de Schuur” was er ook een gedeelte spoorwegmaterieel waar diverse schitterende locomotieven en bijbehorende rijtuigen werden getoond. De getoonde schaalgrote is de niet zoveel voorkomende schaal LGB (1:22,5) en die ook wel eens gebruikt wordt om bijvoorbeeld treinbanen in een tuin aan te leggen.

Op het theaterpodium stond een groot scherm waar doorlopende filmpjes van MVSV, haar leden of andere toepasselijke nautische activiteiten werden vertoond.

Als je scheepsmodellen toont is het ook leuk om deze in hun eigen element van water te laten zien. Daarom had MVSV op verzoek van de organisatie de vaarbak meegebracht. Hierin voeren op zijn tijd de door de leden gebouwde modellen en in een enkel geval zelfs ook een spontaan door een bezoeker van thuis meegebracht scheepje. Nog net zo belangrijk was dat het publiek – met name de jeugdige bezoekers – gebruik mochten maken van onze clubscheepjes en zo ook – in de vaarbak – eens konden ervaren hoe het is om een model te besturen.

Al met al waren het weer zeer geslaagde dagen, waarbij wij de organisatie danken voor de zeer gastvrije ontvangst en fijne samenwerking.

Met een knipoog: MVSV kan weer wat aan haar CV toevoegen, nl.; We hebben nu zelfs ook al eens in het theater gestaan.

© Bert Verbeek

Modelbouwexpo Zevenbergen 2019 » Modelbouwexpo Zevenbergen 2019
   
bbblbbbr

Terug naar activiteiten voorgaande jaren