Modellen Paul

De modellen van Paul.

Paul staat in onze vereniging – maar ook ver daarbuiten – bekend als een bouwer met een grote voorliefde voor oude marineschepen en ander defensie materiaal.

Ook het bouwen van maquettes met allerhande legervoertuigen behoort tot zijn passie voor de modelbouw.

Recent heeft Paul van zijn andere hobby – een klassieke Volvo 122s Amazon uit 1966, voorzien van een B20 motor, een Weber Outlaw, hand geschakelde 4 bak met over drive, 120 pk en een top snelheid van rond de 170 km bij 6500 toeren – een ware mini replica nagebouwd. Hij gebruikte als basis een zwarte Revell die-cast Volvo 121 Amazon model in de schaal 1:18. Na aanschaf van het winkel-modelletje is deze in zijn geheel gestript, overgespoten in de kleuren rood en grijs, zijn de velgen verbreed en White-wall banden gemonteerd, is er een zonnekap en schijnwerpers voor op de bumper gemaakt, is er een Simons uitlaat nagebouwd, een toerenteller en dobbelsteentjes zoals in het originele model, 2 zelfgemaakt buitenspiegels en is de vooras verlaagd. (zie onderstaande foto’s).

Weer een andere hobby van Paul is het tekenen en (kunst)schilderen van o.a. schepen. Zo heeft hij onlangs één van zijn pas gebouwde modellen in een stukje waar gebeurde zeeslag geschilderd. (zie onderstaande foto’s 12 en 16).

Het is geschilderd op doek 50 x 40 cm met olieverf. Het stelt de kannonneerboot Hr. Ms. Flores voor tijdens de D-Day landing in 1944 vroeg in de ochtend. Zo rond 8:00 uur loste het schip het eerste schot op Duitse stellingen nabij Arromanche. Zij werd ingedeeld bij het Eastern Task Force op Gold beach. In de verte ligt de Engelse kruiser HMS Belfast.

Getagde foto's: Paul » Getagde foto's: Paul
   
bbblbbbr

Terug naar Modellen van onze leden