Open dag “Landgoed Arcadia” 17 juni 2017

Net als in 2016 organiseerde “Landgoed Arcadia” ook dit jaar een open dag. De dag was speciaal bedoeld om de prachtige 8,5 ha. grote tuin van dit landgoed onder de aandacht van het publiek te brengen en viel dit jaar samen met het “Waterpoort” weekend.

Behalve andere verenigingen, kunstenaars, muzikale artiesten was ook MVSV weer aanwezig en hadden we net als vorig jaar het mooiste plekje van het hele landgoed, nl. bij de immens grote vijver met prachtige eilanden en fraaie panorama gezichten gekregen.

De tuin was met dit fraaie zomerweer haast nog mooier dan vorig jaar en ondanks dat het – vanwege de vele andere activiteiten in de regio – misschien wat minder druk dan verwacht was hadden de bezoekers meer gelegenheid en ruimte om van alles te genieten en dit in zich op te nemen.

Een aantal MVSV leden waren helaas verhinderd en hebben daardoor een prachtige vaardag gemist, maar diegene die er wel geweest zijn hebben heerlijk en veel op de grote vijver gevaren. Alleen achter en rond de eilandjes, waar vorig jaar nog met enige handigheid tussen een aantal obstakels en de waterplanten door te manoeuvreren was, was nu jammer genoeg geen doorkomen aan.

De Smit Rusland van Harry P, de Shelly Foss van Albert en de Amsterdam / Wijsmuller van Goof namen de – in de vijver aanwezige en best zware – Arcadia roeiboot een aantal keren op sleeptouw. Daarmee toonden ze aan het publiek waar iets kleins groots in kan zijn. Uiteraard met in de roeiboot een één of meerkoppige bemanning.

Het publiek kon dit en de schepen op de wal wel waarderen. De bijna gereed zijnde stoomsloep Victoria van Bert trok eveneens de nodige bekijks en regelmatig klonk van de oplettende kijker de vraag; ” Werkt dat op echte stoom”? Ja, klopt en grote kans dat bij de volgende open dag van Arcadia de Victoria in volle glorie en tezamen met de andere aanwezige stoomsloep  “Old Lady” over deze fraaie waterpartij zal stomen.

Het was voor MVSV een zeer geslaagde dag, we hebben heerlijk gevaren, de bezoekers veel over onze mooie hobby kunnen vertellen, de catering prima en we hopen hier nog eens terug te mogen komen.

© Bert Verbeek

Filmpje

Open dag Arcadia 2017 » Open dag Arcadia 2017
   
bbblbbbr

Terug naar activiteiten voorgaande jaren