Opening zwemseizoen buitenbad “De Meermin” 6 mei 2017

Op 6 mei j.l. heeft MVSV wederom op uitnodiging van het Steenbergse buitenzwembad “de Meermin” met onze modellen op geheel eigen, ludieke en inmiddels traditionele wijze het zwemseizoen van 2017 geopend.

’s Morgens bij de voorbereiding nog een zeer matig temperatuurtje waarbij menigeen zich afvroeg of het die dag nog wel goed zou komen. Echter bij het te water laten van de eerste schepen brak het zonnetje door, steeg de temperatuur naar aangename waarden en konden al snel de jassen en truien uit.

Onder toeziend oog van badmeester Leo, de reeds ongeduldig wachtende zwemmers, de lokale pers en fotograaf Thomas, werd door de 8 aanwezige scheepsmodellen het afdekzeil op symbolische wijze opengeduwd en was het zwemseizoen 2017 officieel geopend.

Bij het openingswoordje gaf badmeester Leo o.a. tekst en uitleg over de diverse vernieuwingen zoals het onlangs gereedgekomen strandje en sprak hij zijn dank uit naar MVSV voor de leuke en fijne samenwerking bij deze opening.

Voor dit alles hadden hij en zijn team ook nog even de moeite genomen om uit de geluidsinstallatie en ter ondersteuning van de toespraak een keur van toepasselijke strand- en scheepsgeluiden te toveren.

Afgesloten met een daverend applaus van het aanwezige publiek konden de aanwezige zwemmers nauwelijks wachten tot de schepen het bassin hadden verlaten en het bad volledig voor hen was, voor een deze keer wel erg verfrissende duik.

Daarna voor een mini fotosessie met de modellen nog even naar het kleuterbad waar afgelopen winter voor de kleintjes in het bad een nieuw piratenschip gerealiseerd is en ook daar weer een aantal leuke foto’s gemaakt.

Voor de zeilschoener “Diana Lucia” van Henk was daar te weinig water onder de kiel en nadat ook het half diepe bad geopend was hebben we daar onder het genot van een heerlijk kopje koffie nog een hele poos lekker gevaren.

© Bert Verbeek

Kijkopsteenbergen.nl

Opening zwemseizoen De Meermin 2017 » Opening zwemseizoen De Meermin 2017
   
bbblbbbr

Terug naar activiteiten voorgaande jaren