Soepvaren AMVZ 22 april 2017

Net als vorig jaar heeft MVSV op uitnodiging van de Algemene Modelbouw Vereniging Zevenkamp ook dit jaar weer als gast deelgenomen aan hun soepvaren.

Behalve de opening van het nieuwe vaarseizoen, deze keer – vanwege hun 35 jarig bestaan – met een extra feestelijk tintje.

De organisatie had wederom koste nog moeite bespaard, had diverse gastverenigingen uitgenodigd en zorgde voor een hartelijke ontvangst met heerlijke koffie, speciale jubileum cupcakes en niet te vergeten de soep met stokbrood.

Zowel op de wal als varende of afgemeerd in de haven een grote hoeveelheid schitterende scheepsmodellen van de meest uiteenlopende soorten en afmetingen. De “Berge Stahl” met een vaargewicht van ca. 3000 kg(!) was zo groot dat deze – net als het echte schip waarvan deze nagebouwd is – niet eens de haven binnen kon varen en buiten voor anker moest gaan. De aanwezige Emma Maersk Line kon dat nog net wel en tezamen met alle andere modellen gaf dit veel mooie maritieme plaatjes zoals men deze ook ziet wanneer men bijvoorbeeld de Rotterdamse havens en Europoort bezoekt

Al met al weer een gezellig dagje weg, heerlijk gevaren en hier en daar weer een aantal nieuwe of oude contacten aangehaald.

© Bert Verbeek

Foto’s AMVZ

Ongeldige of onvolledige url gegeven

Terug naar activiteiten voorgaande jaren