Steenbergs Vestingweekend 16 en 17 april 2022

 2022 is voor de gemeente Steenbergen het jaar dat zij 750 jaar bestaat en tevens samen met de omliggende kernen, De Heen, Welberg, Kruisland, Nieuw-Vossemeer en Dinteloord, 25 jaar één gemeente vormt.

Achter dit heugelijke feit zit een verhaal en een stuk geschiedenis wat voor insiders zeker niet onbekend is en voor derden best interessant of leuk zou kunnen zijn, maar wat te ver gaat om dat hier nog eens uitgebreid te vermelden.

Feit is in elk geval dat de gemeente Steenbergen – samen met een aantal zeer actieve mensen / werkgroepen – in dit Paasweekend een fantastisch en zeer veelzijdig activiteitenprogramma in elkaar gezet heeft. Dit varieerde van oude klederdrachten met bijpassende voordrachten, oldtimervoertuigen in de meest uiteenlopende uitvoeringen, diverse livemuziek optredens, bezoek van oude sleepboten en de bruine vloot in de stadshaven, en niet te vergeten daarbij een geweldige Nautische markt.

Ook MVSV heeft de uitnodiging en mogelijkheid om aan dit twee dagen durende evenement deel te mogen nemen dankbaar en met beide handen aangepakt.

Het weer was optimaal en bracht daarmee talloze mensen van zowel binnen als buiten Steenbergen op de been.

Na de pandemie periode was het fijn om eindelijk weer eens ons verenigingsgezicht en vooral de prachtige modellen van onze leden aan het bezoekende publiek te mogen laten zien. Dat dit ook zeer gewaardeerd werd, blijkt  uit de vele positieve reacties, en tot slot uit de door ons behaalde tweede prijs voor mooiste / beste marktstand van het Havenplein.

Met dank aan de organisatie voor hun goede verzorging van dit alles, wij hebben er in elk geval van genoten en doen bij een volgende gelegenheid weer graag mee.

© Bert Verbeek

 

Ongeldige of onvolledige url gegeven

Terug naar Activiteiten voorgaande jaren