Modelbouw buiten de MVSV deur.

Soms nemen leden van onze vereniging deel aan buiten de MVSV-deurse evenementen. Dat gaat vaak op eigen initiatief en heeft veelal te maken met hun specifieke keuze voor te bouwen modellen. Voor onze Marineschepenmannen is dat  bijvoorbeeld de MMI en zo kent bijna elke tak van modelbouw wel zijn eigen – meestal landelijk of soms internationale – doelgroep-wereldje. Vaak vallen deze “one man bezigheden” niet onder de MVSV-vlag, maar als het zo uitkomt, het onderwerp mogelijk interessant genoeg is en de ruimte het toelaat, willen we daar toch best wel eens wat over publiceren. Onderstaand stukje is daar een voorbeeld van.

Voorjaarsstoomdag 2019

Op zondag 24 maart werd door “Stoomgroep Zuid” hun 39e  Voorjaarsstoomdag  georganiseerd. De voorgaande jaren gebeurde dit in Loon op Zand, maar omdat de ruimte daar te klein werd, nu op een nieuwe en grotere locatie in Veldhoven.Voor liefhebbers van stoom, rook, olie en vuur, de techniek en het vakmanschap van vroeger en nu, is dit een tentoonstelling die je zeker eens bezocht moet hebben. Meer dan 300 technische modelbouwers uit binnen en buitenland demonstreren hier hun zelf gebouwde modellen waar ze vaak maanden, tot jaren in hun vrije tijd aan gewerkt hebben. Een van onze MVSV leden – Bert met zijn twee door stoommachines aangedreven sloepen – heeft dit jaar voor het eerst aan deze Voorjaarsstoomdag deelgenomen. Voor een beeld van deze dag; Zie het onderstaande linkje naar een door de organisatie gemaakte foto impressie.

https://stoomgroepzuid.blogspot.com/2019/03/voorjaarsstoomdag-2019.html?bclid=IwAR0K7IDp8-4_cvnm1b9gAjc_5JBirqYhd7TBhzUEukB8GgJ32ZYVNxiAQ8E

© Bert Verbeek

Terug naar activiteiten voorgaande jaren