Voorgeschiedenis en activiteiten afgelopen jaar

Voorgeschiedenis

MVSV (Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet) is voor het eerst ingeschreven bij de Kamers van Koophandel te Breda op 1 februari 2005. Op 28 december 2006 lieten de toenmalige voorzitter en secretaris de statuten notarieel vastleggen door notaris Eskes te Steenbergen.

De eerste bijeenkomsten vonden plaats in 2005 en 2006 in café “Z’onder Zeil” aan de Kade te Steenbergen. De toenmalige leden brachten soms hun modellen mee en aan de stamtafel werd onder het genot van koffie of een biertje uitgebreid gekletst over de hobby. In 2007 kwam bij de toenmalige werkgever van Harry Verhoeven een ruimte beschikbaar achter het pand van de firma Bakker aan de van Andelstraat, op het industrieterrein Reinierpolder I. Een hele verbetering ten opzichte van Z’onder Zeil, niet vanwege de gezelligheid, maar vanwege de mogelijkheid om een werkplaatsje in te richten en gereedschappen en materialen op te slaan. In dat seizoen werd ook een mobiele vaarbak gerealiseerd, met een zodanige constructie dat deze op een aanhangwagen kan worden vervoerd en in korte tijd op een braderie of jaarmarkt kan worden opgebouwd en weer afgebroken. Een belangrijke aanwinst voor de club, die sindsdien al op vele evenementen is gebruikt.

In augustus 2012 werd door de leden van Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet unaniem besloten een doorstart te maken. “Wij worden een modelbouwclub met een eigen clubhuis met aangrenzend vaarwater”. Hoe dit gerealiseerd kon worden was op dat moment nog niet duidelijk. Allerlei mogelijkheden zijn onderzocht en afgewogen. In oktober kwam de kans om op het gemeenteterrein achter Scouting Steenbergen een clubhuis te realiseren.

In het voorjaar van 2013 hadden we de eerste vaaravond in ons eigen vaarwater bij het nieuwe clubhuis. De officiële opening van ” ’t Praethuis” door wethouder Cor van Geel vond plaats tijdens de open dag  op 26 mei 2013.

Activiteiten in afgelopen jaar.

Wat heeft MVSV in 2022 of in de voorgaande jaren zoal gedaan?  Klik dan eens op deze…Activiteiten voorgaande jaren

 Home