Appelplukdag “Zorghoeve Kakelbont” 23 sept. 2017.

Op 23 sept. j.l. hield Zorghoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk in Dinteloord weer haar jaarlijkse appelplukdag. Dit keer niet alleen de appel- (en peren)plukdag, maar ook – vanwege hun 10 jarig jubileum – een open dag met tal van activiteiten.

Een van de vele activiteiten was de aanwezigheid van MVSV. Net als voorgaande keren stonden wij met onze vaarbak, modellen en spulletjes weer netjes en gezellig tussen de andere kraampjes in de loods.

De aan het begin van dit jaar vernieuwde vaarbak – door ons lid Edwin vd Hoeven en zijn werkgever “Timmermans Verspaningstechniek” verzorgd en gesponsord –  kreeg hier zijn vuurdoop en Kakelbont de primeur. Ongeveer een jaar geleden stonden wij ook op deze plaats in de loods en hebben toen letterlijk de hele dag flink lopen dweilen om de lekkages van de oude bak nog enigszins onder controle te houden. Daarna heeft Edwin stappen ondernomen waarvan we nu – door het ontbreken van eerdere vaarbak evenementen – eindelijk het resultaat konden zien. Het resultaat mag gezien worden!

Een tweede primeur(tje) was een begin dit jaar nieuw aangeschaft clubbootje van het zelfde type als het al jaren in het bezit van de club zijnde Pilot bootje. Hiermee vervangt hij de MVSV 2 (sleper) die telkens maar moeizaam van de werf vandaan wilt komen. De oude MVSV 2 wordt nu voorlopig aan de reserve vloot toegevoegd en zal in een later stadium nog eens opnieuw en goed bekeken worden. Het bij ons als “type Pilot” omschreven model bevalt als oefenscheepje voor de aspirant jonge schippertjes prima en hiermee kunnen zij tijdens evenementen bij onze stand eens mooi aanvoelen hoe het is om zelf de sticks van de afstandbediening te mogen bedienen.

De wachtende rij van schippertjes die graag van deze geboden gelegenheid gebruik wilden maken was op enig moment bijna nog groter als bij de slager of bakker op de dag voor kerst.

Door omstandigheden helaas dit jaar geen vrachtwagen- en heftruckmodellen maar wel een mooi sportwagen diorama van Hans en een heuse door stoom aangedreven auto van Bert. Hopelijk zijn de trucks volgend jaar weer wel van de partij.

De eveneens door stoom aangedreven sloep “Victoria” van Bert had deze dag ook zijn debuut en ging hier bij Kakelbont voor het eerst sinds de start van de bouw (ca. 2 jaar geleden) te water en voer – rustig en met nog de nodige voorzichtigheid – zijn eerste rondjes.

Met schitterend weer en haast nergens een zuchtje wind kon Henk met twee deuren van de loods tegen elkaar open zijn zeilschoener “Diana Lucia” – niet snel maar wel heel statig – toch nog redelijk in beweging houden.

Ook de andere modellen voeren allemaal op zijn tijd hun rondjes en gaven een prachtig inzicht van wat er in onze club zoal allemaal is en omgaat.

Ook in de brasserie, buiten op het terras, het speelveld voor de kinderen en in de fruitboomgaard was het heel de dag een gezellige drukte en een goede opkomst van het publiek.

De organisatie en ontvangst van deze dag was – zoals we dat inmiddels eigenlijk al gewend zijn – wederom fantastisch en wij feliciteren “Zorghoeve Kakelbont” bij deze nogmaals met hun 10 jarig jubileum en deze geslaagde dag.

© Bert Verbeek

Appelplukdag Kakelbont 2017
Kakelbont.jpg
IMG_7079 (Medium).JPG
IMG_7078 (Medium).JPG
IMG_7077 (Medium).JPG
IMG_7080 (Medium).JPG
IMG_7081 (Medium).JPG
IMG_7082 (Medium).JPG
IMG_7083 (Medium).JPG
IMG_7084 (Medium).JPG
IMG_7090 (Medium).JPG
IMG_7086 (Medium).JPG
IMG_7099 (Medium).JPG
IMG_7101 (Medium).JPG
IMG_7110 (Medium).JPG
IMG_7106 (Medium).JPG
IMG_7115 (Medium).JPG
20170923_141435 (Medium).jpg

Terug naar activiteiten voorgaande jaren