Brabantse Wal Dag 9 september 2018

Brabantse Wal Dag 9 september 2018

De Brabantse Wal Dag is een jaarlijks terugkerende dag dat ondernemers, verenigingen, (natuur)organisaties en overheden je laten beleven wat de Brabantse Wal zoal te bieden heeft. Dit jaar was de organisatie in handen van de mensen rond het fraaie Hoogerheidense “Landgoed Mattemburgh”.

Ook MVSV behoorde op dit evenement weer tot de genodigde standhouders en met een aantal fraaie doorzicht marktkramen kwamen de door onze leden meegebrachte modellen in deze zeer panoramarijke omgeving weer bijzonder goed tot hun recht.

Mede vanwege deze prachtige na-zomerse dag was er een enorme hoeveelheid publiek op de been en was het de hele dag – zowel bij de stand als bij onze vaarbak – bijzonder druk.

In verband met deze verwachte drukte kwamen de op het laatste moment nog snel bestelde nieuwe accu’s voor de clubbootjes heel goed van pas. Met deze bootjes kunnen zoals gewoonlijk de bezoekende kinderen (en soms ook de moeders daarvan) even ervaren hoe het is om met een op afstand bestuurd scheepje te varen. Voor de aspirant schippertjes een kennismaking waar gretig gebruik van gemaakt werd en waarvoor op enig moment zelfs een wachtrij van langer dan 30 minuten ontstond.

Voor de zeilschoener “Diana Lucia” van Henk was het een beetje pech deze dag. Het onderliggende terrein van de vaarbak was niet helemaal vlak en daardoor had deze op een aantal plaatsen te weinig water onder de kiel waarna het schip aan de grond liep. Ook in de grote vijver van het Landgoed was mede door de aanwezige waterplanten helaas te weinig ruimte om daar de elegantie van dit prachtige model te kunnen tonen.

Ook voor Tom een beetje pech want zijn onlangs nieuw van de werf gekomen Andrea Gael (uit de film “the Perfect storm”) kampte met wat technische problemen en moest zodoende voor de wal blijven.

Voor de stoomsloep Victoria van Bert waren er gelukkig geen problemen, deze heeft menig keertje het vuur onder de ketel opgestookt om daarna parmantig zijn rondjes door de vaarbak gevaren. Even was er nog de gedachte om deze boot in de meer natuurlijke omgeving van de grote vijver te laten varen, maar ook voor hem daar het zelfde probleem als voor de Diana lucia.

De prachtige diorama’s van Paul en Hans wisten ook zeer veel belangstellende blikken te trekken en gaven een welkome afwisseling met rest van de meegebrachte schepen. En menig keer was de vraag van het publiek dan ook; Maken jullie dit echt allemaal zelf?

Mede door het prachtige weer met temperaturen rond de 25 – 27 graden, de overige activiteiten waarbij er van alles te zien en te doen was en de met regelmaat rondtrekkende muzikanten heerste er een zeer gezellige sfeer.

Na afloop de vaarbak leeg krijgen was met de direct naast gelegen gebouwen nog even een te overwinnen obstakel, maar ook dat kwam uiteindelijk goed. Daarna konden we moe maar voldaan huiswaarts keren waarbij we wederom terugkijken op een zeer geslaagd evenement nl. de “Brabantse Wal Dag van 2018”.

Bedankt en tot ziens.

© Bert Verbeek

Brabantse Wal Dag 9 september 2018
Schermafdruk 2018-09-11 09.07.07.jpg
IMG_8669 (Medium).JPG
IMG_8674 (Medium).JPG
IMG_8675 (Medium).JPG
IMG_8676 (Medium).JPG
IMG_8678 (Medium).JPG
IMG_8682 (Medium).JPG
IMG_8684 (Medium).JPG
IMG_8689 (Medium).JPG
IMG_8695 (Medium).JPG
IMG_8701 (Medium).JPG
IMG_8693 (Medium).JPG
IMG_8709 (Medium).JPG
IMG_8705 (Medium).JPG
IMG_8711 (Medium).JPG
IMG_8708 (Medium).JPG

Terug naar Activiteiten voorgaande jaren