Braderie St. Annaland 13 augustus 2016

De braderie in St. Annaland was mede dankzij het mooie weer en het suikerbrood van Henk weer een geslaagde dag.

Ook nu weer heel veel belangstelling, met dit keer – dankzij de chauffeur van de Mercedes die vrijdagavond zijn auto pontificaal op “onze plek” had geparkeerd – een iets andere opstelling dan wat wij gewend zijn. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en zijn we deze persoon voor de toekomst misschien nog dankbaar.

De (werkende) stoommachines van Bert trokken veel bekijks,  evenals het autoracegeweld van Edwin, Hans en Willem; iets meer stuurmanskunst zou op die afdeling geen kwaad kunnen…

We hadden dit jaar – mede omdat bijv. Paul nog op vakantie was en een groot deel van Bert’s visserijvloot bij Albert Heijn Achterberg staat te pronken – iets minder schepen dan anders maar toch ruim voldoende om het publiek een goede indruk van variatie en vaardigheden van onze leden te geven.

Dankzij de begeleiding van Goof en Willem kregen 49 jongelui hun eerste les op weg naar het Klein Model Vaarbewijs. De MVSV 2 was jammer genoeg niet op tijd terug van de werf en daardoor waren er slechts twee clubschepen beschikbaar om de aspirant schippers te laten varen. Het onlangs door Hans zeer netjes gefabriceerde tijdsbord gaf voor de wachtende jeugd veel duidelijkheid over wanneer het hun beurt was om te mogen en te kunnen varen.

Hans maakte vrijdagavond tijdens de opbouw een onzachte landing op het gladde zeil van de vaarbak. Hopelijk vielen de blauwe plekken en de spierpijn een beetje mee en is alles inmiddels weer hersteld.

Voor het transport van onze vaarbak naar St. Annaland en terug stelde Auto Kar uit Steenbergen wederom een zeer handige en comfortabele VW transportbus beschikbaar.

© Bert Verbeek

Braderie St. Annaland 13-08-2016
IMG_5075 (Medium).JPG
IMG_5076 (Medium).JPG
IMG_5077 (Medium).JPG
IMG_5081 (Medium).JPG
IMG_5087 (Medium).JPG
IMG_5092 (Medium).JPG
IMG_5093 (Medium).JPG
IMG_5095 (Medium).JPG
IMG_5096 (Medium).JPG
IMG_5085 (Medium).JPG
IMG_5102 bs-01 (Medium).jpg
IMG_5098 (Medium).JPG

Terug naar activiteiten voorgaande jaren