Club-uitje i.v.m. 10 jarig bestaan MVSV 2 oktober 2015

Op 2 oktober organiseerde MVSV voor haar leden een zeer gevarieerd en interessant uitje naar de Rotterdamse havens.

’s Morgens om 8.00 uur vertrokken de voor deze dag opgegeven leden richting Rotterdam om daar als eerste in Maassluis het Sleepvaart Museum te bezoeken. Een deskundige gids verzorgde de rondleiding door het museum en was tot vóór zijn pensionering loods in de Rotterdamse havens geweest. Door zijn kennis, passie en ervaringen uit het verleden wist hij een zeer boeiende uitleg te geven aan de geschiedenis van de sleepvaart, de Rotterdamse havens in het algemeen en al hetgeen er in het museum te zien was. En helaas!!! – i.v.m de rest van het dagprogramma – tijd tekort!! De beste man kon en wilde nog wel uren door vertellen. Het museum is voor ieder met ook maar enige vorm van maritieme interesse zeer gevarieerd en is een (herhaling) bezoek meer dan waard!

Daarna naar de “Elbe”, een prachtig gerestaureerde zeesleper die decennia lang met een zeer bewogen geschiedenis de wereldzeeën bevaren heeft. Ook hier werden we met een warm welkom ontvangen en stond er eveneens een gids (in dit geval zelfs 2 personen) tot onze beschikking. Deze loodste ons van de machinekamer tot de brug door het schip en vertelde in geuren en kleuren de levensloop van dit prachtig stukje maritiem erfgoed. Evenals bij het Sleepvaartmuseum schenken ze ook hier weer prima koffie en hadden sommige van ons hier best nog wat langer rond willen kijken.

Vervolgens voor ons 3e onderdeel van de dag via het pontje van Maassluis / Rozenburg naar “Futureland” op Maasvlakte 2. Futureland is een expositie wat toont en verteld over het ontstaan van de 2e Maasvlakte en welke werkzaamheden er bij de aanleg van zo’n project om de hoek komen kijken. Eveneens ook weer zeer boeiend en heel veel over te vertellen. Onze persoonlijke gids en organisator van de dag (Harry Prins) had – om alles nog eens van dichtbij te kunnen bekijken – een tochtje met ook nu weer van gids voorziene rondvaartboot geregeld. Daarna nog even bij de afmeer kade van de Kooren sleepboten gaan kijken en vervolgens richting Steenbergen.

Om de dag af te sluiten ’s avonds bij Kota Radja in Steenbergen afgesproken waar ons, met de inmiddels bij aangesloten partners, nog een heerlijke maaltijd  en een gezellige avond stond te wachten. Na een korte toespraak van Harry Prins  hadden we de huldiging van onze leden Hans Zaat en Harry Verhoeven – zij zijn lid vanaf het eerste uur en kennen met hun 10 jaar ervaring de club als hun broekzak – laatst genoemde neemt binnenkort helaas (i.v.m. verhuizing) afscheid van MVSV. De club heeft – om de waardering van inzet te tonen – hun een passend aandenken aangeboden.

Al met al een zeer geslaagde dag, avond en een mooie afsluiting van het 10 jarig bestaansfeestje!

© Bert Verbeek

Uitstapje 10 jarig bestaan MVSV
IMG_3293 (Medium).JPG
IMG_3297 (Medium).JPG
IMG_3300 (Medium).JPG
IMG_3311 (Medium).JPG
IMG_3307 (Medium).JPG
IMG_3305 (Medium).JPG
IMG_3310 (Medium).JPG
IMG_3302 (Medium).JPG
IMG_3304 (Medium).JPG
IMG_3314 (Medium).JPG
IMG_3368 (Medium).JPG
IMG_3328 (Medium).JPG
IMG_3330 (Medium).JPG
IMG_3327 (Medium).JPG
IMG_3377 (Medium).JPG
IMG_3381 (Medium).JPG
IMG_3384 (Medium).JPG
IMG_3385 (Medium).JPG
IMG_3388 (Medium).JPG
IMG_3393 (Medium).JPG
IMG_3390 (Medium).JPG
IMG_3400 (Medium).JPG

Terug naar activiteiten voorgaande jaren