Havendag Steenbergen 17 september 2016

Al  decennia lang wordt op de Steenbergse Vliet één keer per jaar (in vroegere tijden was dit nog twee keer per jaar) een vriendschappelijke wedstrijd voor open zeilboten in een korte en lange baan georganiseerd.

Dit jaar heeft deze wedstrijddag een nieuwe opzet gekregen nl. in de vorm van  “Havendag Steenbergen”. Een en ander werd georganiseerd door Sportpark Uitje, de havenbeheerder en de omliggende horeca.

Met de organisatie van deze “Havendag Steenbergen” wilde de organisatoren het  publiek – via wat extra activiteiten – meer betrekken bij dit evenement en de onlangs gereedgekomen renovatie van de Steenbergse Jachthaven.

Zo waren er diverse activiteiten, demonstraties, optredens van bekende Steenbergse muzikanten en natuurlijk kon en mocht MVSV op een watersport evenement als dit niet ontbreken.

De ons ter beschikking gestelde kramen stonden lekker uit de wind, heerlijk in de zon en kort naast het terras.

Het Marine Pantserschip “Kortenaer” uit 1886 en een legertank diorama van Paul, het kraanschip in aanbouw van Hans, het door een stoommachine aangedreven schip van Bert en al andere getoonde modellen trokken veel belangstelling.

Via een ponton konden wij onze schepen in het water zetten en zodoende onze rondjes door de haven varen. Met de – van het wedstrijdveld – terugkerende boten en alle andere activiteiten die op en in het water plaats vonden was het soms wel even dringen en goed opletten geblazen in de haven.

De Smit Rusland van Harry liet nog even zien waar iets kleins groot in kan zijn en nam enige tijd een Canadese kano compleet met bemanning op sleeptouw en ook hier veel  bewondering voor.

Door dit alles hadden we behoorlijk wat aanloop en was het een mooie dag en gelegenheid om MVSV in Steenbergen – pal naast het cafe waar het voor MVSV ruim 11 jaar geleden allemaal begonnen is – weer eens van zijn beste kant te laten zien.

Door het mooie en fraaie najaarsweer in combinatie met een fantastische organisatie stroomde het publiek massaal toe en was er voor alles wat getoond werd veel en gewaardeerde belangstelling.

Na het dagprogramma speelden de muzikanten voor de goed gevulde terrassen nog door tot in de kleine uurtjes.

Al met al voor ieder een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

© Bert Verbeek

Zie ook kijkopsteenbergen  en  bndestem

Havendag Steenbergen 17 september 2016
7b7260c0-aed9-4378-b050-3021a27f238e_thumb840.jpg
IMG_2843 (Medium).JPG
IMG_5496 (Medium).JPG
IMG_5494 (Medium).JPG
IMG_5493 (Medium).JPG
IMG_5492 (Medium).JPG
IMG_2865 (Medium).JPG
IMG_5491 (Medium).JPG
IMG_5488 (Medium).JPG
IMG_2852 (Medium).JPG
IMG_2862 (Medium).JPG
IMG_2857 (Medium).JPG
IMG_2854 (Medium).JPG
IMG_2845 (Medium).JPG
IMG_5478 (Medium).JPG
IMG_5490 (Medium).JPG
Havendag 2016-01.jpg

Terug naar activiteiten voorgaande jaren