Heropening “Stadspark Steenbergen” 1 juni 2024.

In 1957 kreeg de stad Steenbergen voor het eerst een echt stadspark. Dit werd gerealiseerd op de huidige plaats en is sindsdien voor tal van activiteiten gebruikt en helaas ook wel eens misbruikt.

Ondanks dat het door de gemeente altijd zo goed mogelijk onderhouden werd, verpauperde het door de tand destijds toch een beetje en kwam enkele jaren geleden bij menigeen de vraag of een stadspark voor een plaats als Steenbergen nog wel van deze tijd is. Diverse, soms best wel wilde, plannen passeerden de revue, maar gelukkig werd er uiteindelijk toch gekozen voor een grootschalige renovatie en het park als stadspark voor de inwoners van Steenbergen te behouden.

Deze grootschalige renovatie is in de afgelopen twee jaar gerealiseerd en op 1 juni jongstleden met een groots openingsfeest gevierd.

Een enkele jaren geleden opgerichte groep sympathisanten, door het leven gaande als “Vrienden van het Stadspark” heeft in de afgelopen periode al veel werk op zich genomen en samen met de gemeente en vele vrijwilligers hebben zij deze feestelijke dag opgezet.

Bij deze feestelijke opening stonden de Steenbergse verenigingen, zowel muzikaal als in het tonen van al hun uiteenlopende clubactiviteiten centraal en waren uitgenodigd hier hun acte de présence te geven.

Zo ook onze eigen Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet die daar natuurlijk graag gehoor aan gaf en met een aantal leden en hun modellen aanwezig was. Ons plekje was mooi en centraal gelegen, aan een kant de parkvijver en de andere kant de Zuidwal waar in gevaren kon worden. Met een diversiteit aan modellen, variërend van de inmiddels welbekende scheepsmodellen, ook statische hout- of metaalbouw van auto’s, legervoertuigen, tot de rc omgebouwde model eend van Goof die het hier prima naar zijn zin had, hadden we een leuke en gedurende de dag druk bezochte stand. Behalve onze leden met hun scheepsmodellen, hebben we ook regelmatig de bezoekende kinderen met een van onze clubbootje laten varen.

Het weer hadden de organisatoren helaas niet in de hand, voor de tijd van het jaar een beetje aan de frisse kant, maar gelukkig wel droog en was het al met al toch een schitterende dag.

Onderstaand een aantal foto’s. Enkele zwart wit foto’s geven een impressie van het park in 1957. De overige foto’s hebben vooral betrekking op de aanwezigheid van MVSV, maar behalve dat waren er natuurlijk tal van andere activiteiten waarvan het eigenlijk net te ver gaat om dat ook hier te publiceren.

© Bert Verbeek

Opening Stadspark Steenbergen 1 juni 2024
01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10a.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg

Terug naar Activiteiten 2024