Koffievaren en heropening clubhuis na renovatie mei 2019.

Zondag 26 mei hebben we na een onlangs zeer geslaagde renovatie van ons clubhuis (zie verslag elders op de site) samen met de leden en partners een klein en bescheiden house warming gehouden. Geen formele zaken, maar gewoon gezellig een drankje, een hapje, bijkletsen, een beetje varen en zien hoe alles na deze renovatie geworden is. Jammer was wel dat er enkele leden verhinderd waren, want liefst doen we zo’n dagje met de voltallige club.

Onder de meegebrachte modellen waren twee nieuwbouw schepen die tot heden nog geen open water onder hun kiel gehad hebben en deze gelegenheid graag wilden benutten om de beoogde vaareigenschappen te testen. Paul durfde het – met de stevig doorstaande Zuidwester wind van 4 Bf. – wel aan om zijn marinefregat in het water te zetten. Na wat verplaatsen en toevoegen van extra ballast kwam het schip in goede balans en mag deze eerste proefvaart als geslaagd worden beschouwd. De werfbaas van het Zweeds opleidingsschip “Ebba Victor” durfde het bij deze wind met bijbehorende golfslag nog niet zo goed aan en besloot de geplande proefvaart – die ook wel ooit de “Maidentrip” genoemd word – nog even uit te stellen.

Onder de aanwezige schepen ook de MVSV-RTV boot waarvan wij binnenkort de opnames hopen te mogen publiceren.

Mede door de soms wel harde wind én teveel schepen op het verkeerde moment op dezelfde plaats, was er helaas nog wel een kleine – niemand iets te verwijten – aanvaring te melden waarbij de zeilschoener Diana Lucia” van Henk nog enige averij opliep. Hopelijk is deze averij weer snel en goed te herstellen.

Al met al een hele gezellige heropening van het clubhuis waar tussendoor ook al weer plannen of mogelijkheden voor nieuwe evenementen in de toekomst ter tafel kwamen.

© Bert Verbeek

Heropening Clubhuis en varen 26 mei 2019
IMG_9667 (Medium).JPG
IMG_9629 (Medium).JPG
IMG_9636 (Medium).JPG
20190526_111520 (Medium).jpg
IMG_9634 (Medium).JPG
IMG_9644 (Medium).JPG
IMG_9654 (Medium).JPG
IMG_9638 (Medium).JPG
IMG_9647 (Medium).JPG
IMG_9666 (Medium).JPG

Terug naar activiteiten voorgaande jaren