Modelbouwbeurs Gorichem 6 oktober 2018

NVM Modelbouwdag Gorichem 6 oktober 2018

Op 6 oktober heeft MVSV op uitnodiging van de Nederlandse Vereniging van Modelbouwers deelgenomen aan hun jaarlijkse modelbouwdag in de evenementenhal van Gorichem.

Het thema van dit jaar was “Inspiratie & demonstratie”. De organisatie had naar aanleiding van dit thema de deelnemers gevraagd om dit keer eens niet alleen met kant en klare modellen die al helemaal afgebouwd zijn, maar met modellen te komen waar nog volop aan gewerkt wordt en waarbij de bezoekers een betere indruk krijgen van wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een model. Hieraan is door menig deelnemer goed gehoor aan gegeven en zo was er echt weer van alles te zien en vooral te bewonderen. Dat dit niet alleen tot scheepsmodellen beperkt bleef mag voor zich zelf spreken, zo was er ook van alles op trein- (vracht)auto, luchtvaart en al het andere wat je op modelbouwgebied zou kunnen bedenken.

Door omstandigheden zoals ziekte en reeds al langer afgesproken andere verplichtingen was MVSV dit keer met een klein clubje, maar wat er door de aangemelde leden meegebracht was, mocht gezien worden en zorgde gedurende de hele dag voor een goede belangstelling van zowel het publiek als de andere deelnemers van die dag.

Zo had Tom behalve zijn onlangs van de werf gekomen visserijvaartuig “Andrea Gail” uit de film “the Perfect storm” ook nog de ruwbouw bij die hij eerst gemaakt had om daarna het definitieve model van na te kunnen bouwen.

Albert had zijn truck in aanbouw bij waar hij die dag al worstelend met een spaghetti aan snoertjes en kabeltjes menig uurtje zoet geweest is. Het resultaat was dat op enig moment toch alles werkte en hij er bijna zo goed als mee weg kon rijden.

Hans had behalve zijn yacht en twee sportwagen diorama’s ook zijn kraanschip meegebracht, deze laatste trok menig bezoeker tot een naderende en soms zelfs zeer kritische blik in en om het schip. Het schip is nog verre van klaar maar paste daardoor precies in het gewenste plaatje van de organisatie.

Bij Bert; zijn inmiddels wel bekende stoomsloepjes, een nog te restaureren en weer onder zeil te brengen zeilboot uit de Draken klasse en natuurlijk het Zweedse opleidingsschip Ebba Victor wat hij momenteel aan het bouwen is.

Behalve het zien en uitwisselen van informatie is een dag als deze voor velen ook zeker een belangrijke ontmoetingsdag om met vrienden en bekenden bij te praten of nieuwe contacten te leggen.

Al met al weer een zeer geslaagd evenement en een mooie dag om op terug te kijken.

© Bert Verbeek

Modelbouwbeurs Gorichem 2018
IMG_8835 bs-01 (Medium).jpg
IMG_8834 bs-01 (Medium).jpg
IMG_8833 (Medium).JPG
IMG_8832 (Medium).JPG
IMG_8830 (Medium).JPG
IMG_0505 bs-01 (Medium).jpg
IMG_0504 bs-01 (Medium).jpg
IMG_0502 bs-01 (Medium).jpg
IMG_0498 bs-01 (Medium).jpg
20181006_105417 (Medium).jpg
IMG_0500 bs-01 (Medium).jpg

Terug naar Activiteiten voorgaande jaren