Onderhoud en renovatie clubhuis voorjaar 2019

Inmiddels staat ons clubhuis er al weer ruim 6 jaar en werd het tijd voor het nodige (groot) onderhoud!

Sommige dingen moeten op een gegeven moment gewoon gebeuren en enkele daarvan waren de – door condensneerslag veroorzaakte – slechte plekken in met name de vloer. Afgelopen najaar hebben enkele van onze leden daar al een aantal nieuwe reparatiestukken in gezet.
Ook het raamkozijn – in de winter van 2012 / 2013 bij gebrek aan op dat moment betere materialen, vochtig weer en met een bepaalde tijdsdruk geplaatst – was al langere tijd slecht en ondanks verwoede pogingen van een van onze leden om het met houtrotvuller en andere middelen nog zolang mogelijk de boel te rekken, uiteindelijk niet meer te redden. De inbraak van afgelopen najaar heeft er bij dit kozijn en glaswerk overigens ook geen goed aan gedaan en dat geldt eveneens voor de toen geforceerde deur.

Zowel de deur als het raamkozijn moesten vervangen worden en over de eventuele mogelijkheden hiervan zijn er op de clubavonden zo nu en dan wat ideeën geopperd. Uiteindelijk is er gekozen om op zoek te gaan naar een (gebruikt) hardhouten kozijn met dubbel glas en liefst twee openslaande deuren. Met deze keuze zouden we meerdere vliegen in één klap kunnen vangen.

Lang verhaal kort:
Het kozijn is na enig speurwerk op Marktplaats in Hooge Zwaluwe gevonden, aldaar door enkele van onze leden gedemonteerd en opgehaald, ons clublid Harry heeft het vervolgens in zijn werkplaats op de gewenste maat afgezaagd, ingekort en opnieuw opgebouwd.
Op een fraaie lentedag de stoute schoenen aangetrokken en begonnen met een (groot) gat in het clubhuis te zagen om vervolgens het nieuwe kozijn te plaatsen.
Geloof het of niet, maar het was alles bij elkaar nog een heel werkje, waarvan het resultaat zeker gezien mag worden.

Binnen en buiten zijn vooral bij evenementen nu veel beter met elkaar verbonden
De oude toegangsdeur is vervallen en hierdoor konden we het keukenblokje met koelkast een kwartslag in die richting verdraaien / verplaatsen. Dit geeft in de toekomst wat extra ruimte voor het plaatsen van mogelijk nog een extra tafel en enkele stoelen.

© Bert Verbeek

Terug naar activiteiten voorgaande jaren