Varen op locatie (Bananen strandje bij Willemstad) 30 oktober 2016

Een poosje geleden hebben we op verzoek van een van onze leden in BoZ op de Bergse plaat gevaren. Dat was toen een zeer geslaagd vaar-uitstapje waarvan het verslag eerder hier in het jaaroverzicht te lezen en te zien was.

Afgelopen zondag 30 oktober zijn we op verzoek van ons lid Paul en zijn zoon Rick naar het Bananen strandje bij Willemstad geweest. Paul en een aantal leden van ons hadden hier jaren geleden ook al eens gevaren en kenden dit strandje en het bijbehorende water (het Hollands Diep) als een leuk stekje om mooie foto’s met enorme vergezichten te maken.

Zo’n 7 leden met 8 schepen trotseerde de oproep om op de afgesproken tijd van 10.00 uur in Willemstad aanwezig te zijn. Doordat de klok dit weekend verzet werd, werd het in wezen toch een uurtje later en viel het “voor dag en dauw op” wel mee. De ochtendmist maakte plaats voor het zonnetje en het was voor eind oktober een schitterende dag om nog eens even lekker aan de waterkant te vertoeven.

Het advies van Paul om vanwege de plaatselijke ondieptes ook een paar laarzen mee te nemen was niet door iedereen opgevolgd. Hierdoor probeerde een enkeling om – toch op zijn schoenen en tenen lopend het binnendringende water voor te blijven – zijn schip naar dieper vaarwater te brengen. Helaas …… dat lukte dus niet en tot enige hilariteit bleef vervolgens ook nog een van zijn schoenen in de modder steken waarna betreffende persoon op zijn sokken terug moest om zijn schoen op te halen.

De aanwezige vloot was een mooie diversiteit van vaartuigen binnen onze vereniging. Zo waren er 2 schitterende marine vaartuigen van Paul en Rick, de vorig jaar door Albert van Harry V overgenomen Amerikaanse sleepboot “Shelley Foss”, de nog in renovatie zijnde sleepboot Wijsmüller / Amsterdam van Goof, het motorjacht van Hans, de Smit Rusland van Harry P die nog enige tijd een filmcamera mee aan dek nam en het binnenvaart schip “Morgenster” van Bert.

Na enkele uurtjes gevaren te hebben – waarbij Marianne Z. ook nog een heerlijk bakje koffie verzorgd had – was het weer tijd om huiswaarts te keren en terug te kijken op een mooie zonnige najaarsvaardag met vele schitterende foto’s. Deze foto’s zouden we best graag en allemaal hier willen plaatsen maar helaas is dat niet mogelijk.

© Bert Verbeek

Varen Willemstad 30 oktober 2016
DSCN3724 (Medium).JPG
DSCN3709 BS-01 (Medium).jpg
DSC01730 (Medium).JPG
DSC01723 (Medium).JPG
DSC01717 (Medium).JPG
DSC01718 (Medium).JPG
DSCN3736 (Medium).JPG
IMG_5713 BS-01 (Medium).jpg
DSCN3764 (Medium).JPG
DSC01729 (Medium).JPG

Terug naar activiteiten voorgaande jaren