Varen op locatie (Binnenschelde BoZ) 11-09-2016

Op verzoek en uitnodiging van ons clublid Henk zijn we een keertje op zijn eigen vaarstekje aan de Binnenschelde in Bergen op Zoom gaan varen.

Met een opkomst van 5 personen en 8 schepen, geen slecht begin voor een eerste keer “Varen op Locatie”. Hopelijk slaat het aan en krijgt dit nieuw geprobeerde item in de toekomst een vervolg .

Afgesproken plek was naast “zwembad de Schelp” maar bij aankomst bleek de wind een grote hoeveelheid waterplanten en andere rommel naar deze hoek van de Binnenschelde te hebben geblazen. Na een kort overleg besloten dat het dan aan de overkant – waar volgens Henk ook een handig en klein strandje is – de situatie een stuk beter moet zijn. Even terug in de auto en jawel, hier is het beslist een stuk beter!

Met de door de dames meegebrachte koffie, thee, frisdrank en koeken was het heerlijk vertoeven op het stekkie aan de Bergse Plaat.

Gelukkig voor één van de zeilboten (en zijn eigenaar) had één van de leden ook nog zijn zwembroek bij en die kwam – op het moment dat een van deze boten door roerproblemen in het riet verzeild raakte – heel handig van pas.

Na zo’n uurtje of 3 heerlijk gevaren en gebuurt te hebben was het weer mooi geweest en was het tijd om huiswaards te gaan. Nabeschouwend is dit stekje zeker een plekje om nog eens vaker naar toe te gaan.

© Bert Verbeek

Varen Bergse Plaat 11-09-2016
IMG_5417 (Medium).JPG
IMG_5420 (Medium).JPG
IMG_5422 (Medium).JPG
IMG_5425 (Medium).JPG
IMG_5426 (Medium).JPG
IMG_5427 (Medium).JPG

Terug naar activiteiten voorgaande jaren